Fängelse för sexövergrepp mot flickor i Eskilstuna

Tre män i 20-årsåldern dömdes idag till mellan två och tre och ett halvt års fängelse för våldtäkt respektive sexuellt övergrepp mot barn. Det var i början av november som männen utsatte fyra unga flickor i Eskilstuna för övergreppen.

Domen omfattar fem sexuella övergrepp mot fyra flickor från Eskilstuna. Det hela ska ha utspelat sig en kväll i början på november dels i en av de dömdas lägenhet och dels i en bil.

En av de dömde, en 20-årig man döms till tre och ett halvt års fängelse samt utvisning för våldtäkt mot barn sedan han i bilen våldtagit en av de 14-åriga flickorna. Han ska också betala ett skadestånd på 160 000 kronor till flickan.

En 23-årig man döms till två års fängelse för våldtäkt efter att ha tvingat sig till en sexuell handling jämförbar med samlag med en av flickorna. Han döms också för sexuellt övergrepp mot barn efter att på olika sätt ha utnyttjat även en av dom båda 14-åriga flickorna. Detta ska ha skett i 23-åringens lägenhet. Mannen döms också att betala sammanlagt 110 000 kronor i skadestånd till dom båda flickorna.

Den tredje mannen som 22 år gammal döms till två års fängelse och utvisning för våldtäkt. Han ska också betala skadestånd på 85 000 kronor till flickan. Samtliga dömda dömdes mot sitt nekande.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".