Drabbad klubb ställde in skridskoturer

Stockholms skridskoseglarklubb ställde på söndagen in alla turer. Klubben har också startat en egen utredning kring vad som hänt.
– Det här är en oerhört tragisk händelse. Klubben är ju mycket gammal. 104 år, och vi har aldrig varit med om någon situation på isen med dödlig utgång, säger ordföranden Heinrich Blauert till Sveriges Radio Stockholm.

- Vi tänker på de som omkommit och deras närmaste. Vi har försökt att på olika sätt underlätta i den här situationen och ta reda på vad som hänt och hjälpa de som var med om händelsen.

Klubben har upprättat en krisgrupp och har ett antal medlemmar som är vana vid krishantering. De har bildat en krisgrupp för de inblandade och deras anhöriga.

– Vi har också satt till en utredning som ska ta reda på vad som egentligen hände. Vi ska dra lärdomar av det för att det inte ska hända igen.

För att vara med i klubben måste man gå utbildning. Man måste kunna åka skridskor och lära sig utrustningen.

– Ingen igår var i alla fall nybörjare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".