"Orättvist om Djurgården hoppar av"

En av Guif:s motståndare i elitserien, Djurgården, riskerar konkurs och har betalningsproblem och kan inte behålla två utländska proffs. På onsdagen avgick tränaren Ulf Nyström eftersom han inte fått betalt. Kurt Probell, ordförande säger till Radiosporten att Djurgården kommer att göra allt för att spela resterande matcher.

Men skulle Djurgården dra sig ut elitserien, skulle Guif förlora fyra viktiga poäng eftersom Guif vunnit sina två matcher mot Stockholmslaget, vilket kan vara avgörande i kampen om en slutspelsplats.

- Det är ju en tät serie nu som är kvar. Vi har tio matcher på sex veckor och de som får ett uppehåll för att de skulle spela mot Djurgården. De får en återhämtningsperiod som inte är rättvis för andra lag. Det kan ha en liten betydelse, säger Guif:s ordförande Anders Krafft.

Vad säger du om läget?

- Jag kan inte kommentera situationen i Djurgården, men det är synd för handbollen och publiken. Det påverkar ju rättvisan i en serie där alla gått in med samma förutsättningar.

Fredrik Blomberg
fredrik.blomberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".