Sjukhem byggs om efter protester

Trångt, tungt och inget personalrum. Personalen på avdelningen Treklövern på sjukhemmet Lövåsen i Katrineholm har tröttnat på sin arbetsmiljö. Nu lovar omsorgsnämndens ordförande att avdelningen ska byggas om.

Blir det ingen förändring tänker vi ringa in arbetsmiljöverket, säger Undersköterskorna Marie Alderlöv, Ulrika Wahlberg och Lena Eriksson.

- Vi har inte plats för att göra lyft och rullstolarna kommer inte fram. Nacke, axlar och rygg tar stryk. Vi blir trötta och irriterad på grund av de trånga utrymmena, säger de.

I snart tio års tid har personalen på rehabiliteringen påtalat att det är dålig arbetsmiljö, svårt att få plats och inget personalrum.

Nu lovar Monika Johansson som är ordförande för omsorgsnämnden i Katrineholm att Treklövern ska byggas om. Att det tagit så lång tid beror enligt henne på att det saknats pengar för att bygga om.

Imorgon ska omsorgsnämnden besöka Treklövern för att visa planerna för ombygganden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".