Mamma kräver hjälp till autistisk son

Mireille Hamzos treårige son har autism men varken Flens kommun eller landstinget ger honom den hjälp han behöver. Mireille Hamzo och sonen har inte fått träffa den förskolepedagog som kan autism och trots att pojken inte pratar så har han inte fått hjälp av talpedagog. Efter att Mireille Hamzo talat med Sveriges radio Sörmland har kommunen nu lovat att sonen ska få mer hjälp.

Landstingets insatser för barn med psykiska funktionshinder får kritik från fler håll. Barn och ungdomar med Neuropsykiatriska problem som till exempel ADHD får vänta i drygt två år på en läkarutredning i Sörmland. Det säger Anikka Holstein från föreningen Attention till tidningen Folket.

Enligt Anikka Holstein är det viktigt med snabba utredningar för att barnen ska få rätt hjälp i skolan eftersom de ofta misslyckas innan de får den hjälpen, skriver Folket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".