Fotbollsförbundet stöder bordellprotest

Uppropet ”Säg nej till prostitution under fotbolls-VM” får nu stöd av Södermanlands fotbollförbund. Det var i fredags som Kvinnojouren Moa, Män för Kvinnofrid och Brottsofferjouren i Eskilstuna gick ut med en protest mot att det byggs bordeller i anslutning till fotbollsarenorna i Tyskland där VM skall spelas.
– Det är bra att man gör det. Det är självklart att vi tar avstånd från allt vad sexhandel heter, säger Lars Wessman, ordförande i Södermanlands fotbollförbund stödjer protesten.

Bordeller som byggs för att fotbollssupportrar ska erbjudas lättillgängliga sexuella tjänster. Kvinnor som kommer att tvingas till prostitution. Det är en människohantering som är ovärdig och djupt inhuman, skriver man i uppropet med anledning av den förväntade ökade prostitutionen i samband med fotbolls-VM i Tyskland i sommar.

Lars Wessman, håller med och tycker det är viktigt att man tar avstånd från detta.

- Svenska fotbollsförbundet och de politiska partierna har tagit avstånd från det här och kommer på alla sätt att försöka påverka Tyskland.

Från Södermanlands fotbollförbunds sida tar man alltså kraftigt avstånd till sexhandeln i samband med VM, men det finns inga egna aktioner inplanerade, säger Lars Wessman.

– Vi följer fotbollsförbundets officiella hållning, vi tar avstånd, men att man ska försöka ta kontakt med politiska partier och på den vägen försöka påverka så att det blir en förändring.

David Gustavsson
david.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".