(s) och (v) på kollisionskurs om framtidens vård

Vänsterpartiet och Socialdemokraterna i Landstinget är på kollisionskurs om den långsiktiga översyn som ska göras av hälso- och sjukvården i Sörmland.
Vänstern reserverade sig i måndags tillsammans med miljöpartiet mot de projektdireketiv som antogs. Partierna anser att de är alldeles för otydliga och att det därför kommer att bli svårt att få med sig personalen i arbetet som är tänkt. - Det finns heller ingen tidsplan för projektet, säger vänsterpartiets Ulrika Ernving (v). Tanken med projektet är att skapa en långsiktigt hållbar organisation inom landstinget som också ska gå runt ekonomiskt och är det största som landstinget Sörmland någonsin startat. Ulrika Ernving säger att risken är att all verksamhet inom landstinget förlamas, och att arbetet blir rörigt och oorganiserat. Landtingstyrelsens ordförande Alf Egnerfors (s) tycker att det är konstigt att vänsterpartiet låst upp sig så i den här frågan. - Om man ska göra en strukturell översyn kan man inte bestämma detaljerna redan innan projektet startats utan att de kommer att utkristalliserats efter den första etappen av projektet är klar i början av nästa år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".