Stor besvikelse i Oxelösund

Vid årsskiftet kan det vara slut på båtbyggandet i projektet Vårt maritima arv i Oxelösund. Kommunen hjälper inte till med de 70 000 kronor som fattas för att betala kamratstödjarna som ingår i projektet i sommar.
Skoltrötta ungdomar har i två och ett halvt år fått chansen att renovera gamla båtar tillsammans med pensionerade sjömän. Pengarna man fått av Allmänna Arvsfonden räcker bara året ut och de ideella krafterna börjar också sina. Olle Brennius som är en av dom drivande i projektet hoppas att det kan fortsätta då resultatet är gott. Vårt maritima arv är ett samarbete mellan Föreningen Fiskebåtens Vänner och Oxelösunds kommun. Tre år i rad har projektet efter oberoende utvärdering fått pengar från Allmänna Arvsfonden och andra fonder. Skoltrötta ungdomar får genom projektet chansen att kombinera vanligt skolarbete med båtrenovering och får också bra kontakt med de äldre sjömännen. Men nu är alltså projektets framtid mycket osäker då Arvsfonden redan tidigare medddelat att tre års bidrag är nog. På onsdag tar politikerna beslut om Oxelösunds kommun kommer bidra med några pengar till projektet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".