Fängelse för skott i centrala Eskilstuna

Den 28-årige man som för drygt två månader sedan sköt mot en bil och avfyrade flera skott i luften i området kring Nybron i Eskilstuna, dömdes idag till tre års fängelse.

Det var i januari i år som 28-åringen genom pistolhot försökte stoppa flera bilar på Nybron i Eskilstuna. Enligt tingsrätten hade mannen en psykos som framkallats av droger. Själv säger mannen att han trodde att någon ville göra honom illa, att han var hotad. Därför hade han tagit med sig sin pistol och lämnat sin lägenhet.

På väg mot Nybron sköt han några skott i luften för att skrämma bort förföljarna, berättar han. På Nybron försökte han sedan att stoppa flera bilar genom pistolhot. När en kvinna inte stannade bilen utan körde förbi sköt 28-åringen ett skott in i ena sidorutan i baksätet på bilen. Kvinnan träffades inte och kunde köra därifrån.

28-åringen stoppade då en annan bil och tvingade den till sig genom att hota den kvinnliga föraren med pistolen. Men han lyckades inte starta bilen och kvinnan kunde springa därifrån. Mannen steg då ur bilen och försökte ta sig in i bilen som stod bakom.

Han lyckades inte och sprang då mot en restaurang i centrala Eskilstuna, då utan pistolen som senare hittades i en av bilarna. På restaurangen höll vakterna honom kvar tills polisen kom.