Ja till Sjöviken i fullmäktige

Kommunfullmäktige i Strängnäs sa på måndagskvällen ja till den kontroversiella detaljplanen för natur och strövområdet Sjöviken vid Mälarens strand i centrala Strängnäs.
Det gör det möjligt för Riksbyggen att bygga 70 bostadsrätter. Aktionsgruppen mot en exploatering väntas överklaga beslutet till Länsstyrelsen eftersom gruppen anser att bygget kommer att förstöra området. Den 25 juni ska aktionsgruppen med Jan Trolle i spetsen bestämma hur gruppen ska gå vidare. - Vi tycker att beslutet är pinsamt för hela Strängnäs. Det är en överexploatering av området, vi är för en etablering och byggnation i området, men är emot byggnationen i vattnet. "Fel i planprocessen" Aktionsgruppen anser att hela planprocessen har gått till på fel sätt. - Politiker och tjänstemän borde har lyssnat på vad Strängnäsborna tycker innan man skrivit förutsättningarna, säger Jan Trolle. Partierna har tidigare sagt att de lyssnat på vad medborgarna tycker om planerna och anser att aktionsgruppen och andra kritiker far med osanningar och är osakliga, men Jan Trolle har en annan uppfattning. - Det enda man har gjort är att ta bort bebyggelse på Visholmen, men annars är byggnationen i vattnet kvar. Det finns andra platser, som till exempel Torsterön, att bygga på. Jan Trolle hoppas att en högre instans, som Länsrätten, ska ta hänsyn till aktionsgruppens intressen. Politiker har för Sveriges Radio Sörmland tidigare uppget att Jan Trolle enbart talar i egen sak eftersom han bor i en villa i närheten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista