Problem i tågtrafiken

SJ har under midsommarhelgen haft stora problem med förseningar och inställda tåg. På måndag kommer ett stort antal avgångar ställas in i Mälardalen.
Ett helt tågset med 29 godsvagnar kom vid midnatt av okänd anledning i rullning på rangerbangården i Hallsberg och krockade med 7 stillastående lok i hög fart. Lokföraren hann hoppa ur och fördes chockad till Universitetssjukhuset i Örebro. Ett stort antal vagnar välte och drog med sig kontaktledningarna som gjorde bangården strömlös. Men vid fyratiden i morse kunde strömmen kopplas på igen och de första tågen släppas förbi. SJ har under midsommarhelgen haft stora problem med förseningar och inställda tåg. Midsommarhelgen är en av de fem största reshelgerna för SJ. I morgon måndag kommer ett stort antal tåg att ställas in i Mälardalen. Resenärerna får istället åka ersättningstrafik i form buss och taxi. En av anledningarna till problemen är personalbrist, men att just Mälardalen ofta drabbas av inställda tåg skyller SJ på tågleverantören. Ronny Hörstrand arbetar på SJ:s pressjour och säger till SR Sörmland att det främst är Reginatågen som inte levereras i tid. Information om vilka tåg som är inställda finns på SJ:s hemsida eller genom att ringa SJ:s trafikinformation.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".