"Inte aktuellt att sälja lägenheter"

Kommunstyrelsens ordförande i Nyköping, Göran Forssberg, socialdemokraterna hävdar att det inte är aktuellt att sälja några kommunala lägenheter. Den politiska oppositionen har uppfattat ett förslag från Forssberg som att en försäljning är aktuell. Men Göran Forssberg säger att så inte är fallet.

- Vi har inte sagt ett ord om att Nyköpingshem ska sälja ut fastigheter. Vi har sagt att vi ska se över hela vårt fastighetsinnehav, säger Göran Forssberg, kommunsstyrelsens ordförande i Nyköping (s). 

Göran Forssberg har anklagats för att som politiker ha agerat i egen sak när han vid sittande bord i kommunstyrelsen lyfte frågan om att utreda en eventuell försäljning av kommunalt ägda fastigheter.

Forssbergs fru sitter med som suppleant i styrelsen för den bostadsrättsförening som bildats i det hyreshus som Forssberg bor i en förenings som bildats just för att kunna köpa fastigheten om det blir aktuellt att Nyköpingshem ska sälja ut några av sina hyreshus. Bostadsrättsföreningen har då förköpsrätt.

Själv förnekar Forssberg att syftet med översynen är att få köpa en lägenhet, liksom att den översyn som ska göras har som syfte att sälja ut allmännyttan.

Men det lugnar inte Nyköpingshems vd Christer Gustavsson, som fått information om planerna via ett mejl från kommundirektören.

– Eftersom vi blivit inblandade så måste jag utgå från att det också handlar om våra fastigheter. Många av dem betingar ett stort försäljningsvärde. Vårt bestånd är attraktivt. Vi möter också en oro från våra hyresgäster om hur deras bostadssituation ska påverkas.

Per Thyrén
per.thyrén@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".