Persson: "Jag är också människa"

- Det är ett rent förbiseende och en arbetsmiljöplan är naturligtvis något som ska upprättas. Det är alldeles uppenbart, men den kompetensen hade inte jag att jag förutsåg det.
Så kommenterar statsminister Göran Persson det faktum att arbetsmiljöverket anmält honom och hans fru, Anitra Steen, till åklagare för arbetsmiljöbrott i samband med bygget av miljonvillan vid sjön Båven i Flen.

- Jag är naturligtvis förvånad, men jag väntar med kommentarer tills jag ser vad åklagaren gör. Det är inte min sak att kommentera något som pågår inom rättsväsendet.

Ni har inte upprättat en arbetsmiljöplan, varför inte då?

– Det är ett rent förbiseende och en arbetsmiljöplan är naturligtvis något som ska upprättas. Det är alldeles uppenbart, men den kompetensen hade inte jag att jag förutsåg det.

Borde inte du som statsminister känna till detta?

– Jag borde känna till allt, men jag är också människa. Det är inte omöjligt att man missar ett och annat. Vi får se vilka konsekvenser det får.

Mats Eriksson (ekot)
mats.eriksson.ekot@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".