"Märkliga" fordonsaffärer i rättegång

På onsdagen fortsatte rättegången mot den tidigare kommunala enhetschef i Eskilstuna som är åtalad för nio fall av grov förskingring till ett sammanlagt värde på över en miljon kronor. Bland annat hördes två vittnen om de kommunala lastbilar och andra fordon som den åtalade misstänks ha fört över till det kooperativ som han var ordförande i.

Åklagaren hävdar att den tidigare enhetschefen utnyttjat sin ställning och gynnat föreningar, bland annat sin egen, på bekostnad av skattebetalarna, bland annat att han fört över kommunala fordon till sin egen förening.

Två vittnen hördes i rätten. Bland annat kommunens fordonsansvarige som då arbetade som biträdande chef vid Datorteket där den åtalade var hans chef.

Vittnet berättade bland annat att han inte fått de registreringsbevis som han begärt från chefen i samband med att hanteringen av kommunens fordon skulle centraliseras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".