Morddömd stal moppe från 15-åring

Uppdaterat kl. 9.44 2006-05-04
En av de personer, som i mitten av april med våld tog en moped från en 15-årig pojke i Eskilstuna, har åtalats för olaga tvång och en rad andra brott. Mannen, som är häktad, är i 30-årsåldern och är samme man som för drygt elva år sedan dömdes till åtta års fängelse för att tillsammans med en jämnårig kamrat ha misshandlat en handikappad man till döds i Eskilstuna.

Han var då i 20-årsåldern och dömdes samma år till ytterligare ett års fängelse för mordförsök efter att ha knivskurit en man i Nyfors med ett 20-tal knivhugg.

30-åringen åtalades i slutet av april för snatteri sedan han tagit matvaror, huggit med en kniv i väggen på ett hotell och blodat ner i och utanför gästrummet. Heltäckningsmattor, gardiner och fåtöljer blev förstörda av blod.

Han åtalades också för att med ett rör ha slagit sönder tio fönsterrutor på en lägenhet. Mannen står på fredagen inför rätta för olaga tvång och stöld, snatteri och skadegörelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista