Högskolan vill gå ihop med Örebro

Ledningen för Mälardalens högskola träffas i eftermiddag för att diskutera hur en eventuell sammanslagning med Örebro universitet kan komma att se ut. För sedan regeringen sagt nej till att högskolan kan bli universitet så finns det bara en framkomlig väg om man vill ha mer forskning. Och det är mer samarbete.

Dagens genomgång ska ha kommit så långt att man kan fatta beslut nästa sommar, hoppas Ingegerd Palmér, rektor för Mälardalens Högskola. Visst kan Mälardalens högskola leva vidare utan universitetsanknytning, men fördelarna är så stora att styrelsen nu än en gång jobbar vidare mot målet.

Frågan fick en akut vändning förra månaden när Leif Pagrotsky sa att inga fler högskolor kommer att bli universitet, å då fick Mälardalens högskola definitivt skrota dom planerna. Och nu hoppas rektorn i stället på samarbete, eller sammanslagning, med Örebro.

Närmast kommer dom tre orterna Örebro, Eskilstuna och Västerås att var för sej utreda vilka verksamheter som passar var.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista