Politisk debatt om jobb i Eskilstuna

Sänk skatten för låg- och medelinkomsttagare och underlätta för företagen att anställa genom att bland annat sänka arbetsgivaravgifterna. Satsa dessutom på fler jobb i tjänstesektorn för tillväxten i Sverige har inte skapat fler jobb. Det var budskapet från Lennart Hedqvist (m) vid en offentlig politisk debatt på Fristadstorget i Eskilstuna idag.

Socialdemokraten och kommunminister, Sven-Erik Österberg, menade att socialdemokraterna lyckas minska arbetslösheten och hävdar att jobb och företag skapas om det finns en efterfrågan och inte genom försämrad anställningstrygghet. Socialdemokraterna vill bland annat satsa mer på utbildning och är starkt kritiska till moderaterna som, enligt socialdemokraterna vill försämra anställningstrygghet, sjukersättning och a-kassa till förmån för lättnader för arbetsgivarna. Utbildning och en satsning på högskolorna är viktiga faktorer för socialdemokraterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".