Byggnads förvånat över polisutredningen

Alf Svensson som är regionalt skyddsombud i byggfacket i Mälardalen säger att det här är första gången som ett bygge anmäls för att det saknas en arbetsmiljöplan. Han tror att arbetsmiljöverket anmält bara för att det gäller en känd person.
– Vi är överraskade, det är faktiskt första gången jag hör att man polisanmäler. Det tyder på att man inte behandlar folk lika. 

Enligt Alf Svensson är det ovanligt att arbetsmiljöinspektionen anmäler brister i just arbetsmiljöplaner till polisen. Han berättar om en mer allvarlig händelse på ett bygge där det fanns, enligt alf Svensson, brister i arbetsmiljöplanen. En byggnadsarbetare ramlade ner och skadade sig allvarligt. Men det ledde inte till någon polisanmälan.

Alf Svensson hoppas att det här innebär ett trendbrott och att fler dåliga arbetsmiljöplaner anmäls.

– Får det den effekten är det jättebra att man tagit det här steget. Vi har stora problem med arbetsmiljön i byggbranschen.

Byggnads kritik om att statsministerns bygge skulle ha blivit särbehandlat tillbakavisas av Arbetsmiljöverket.

Magnus Johansson
magnus.k.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista