Hamngatan byggs om för 2,5 miljoner

Den hårt trafikerade Hamngatan i Eskilstuna, som är en genomfartsled genom centrum, ska repareras för 2,5 miljoner. Det föreslår samhällsbyggnadsförvaltningen, som begär extra anslag av fullmäktige. Anledningen är att det är kraftiga beläggningsskador på vägen. Arbetena planeras till i sommar.

Kommunens samhälslbyggnadsförvaltning skriver i sitt underlag till politikerna att den inte vet vad som är orsaken till de skador som finns, men det kan vara en ”svag undergrund, brister i beläggningsövergångar eller att sättningar gör att vatten stängs in i överbyggnaden”.

Hamngatan byggdes om för tio år sedan för ca 50 miljoner. Då var den allmänna kritiken att vägombyggnaden var onödig eftersom det behövdes pengar inom barnomsorg och skola, men kommunen menade att det var viktigt att bygga om vägen bland annat för att göra Eskilstunaån mer tillgänglig för Eskilstunaborna.

Kommunen byggde bland annat en brygga på vilken man kan ströva omkring nära vattnet och Hamngatan förfinades med trädplantering och en ny rondell byggdes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".