Skolflytt olaglig hävdar kritiker

Kommunens planer på att flytta Nyckelskolan i Nyköping där autistiska barn går till en högstadieskola i stan kan vara olagliga. Det menar den moderata oppositionspolitikern Anniola Nilsson som nu överklagat det hela till Länsrätten.

Och på måndag ska föräldrar till de autistiska barnen göra samma sak, det säger Karola Lindqvist Wahlbeck som har en sjuårig dotter som går på Nyckelskolan.På Nyckelskolan går idag tio autistiska barn mellan sex och femton år.Anledningen till att en flytt av skolan började utredas i mars förra året är att lokalerna man idag använder blivit utdömda. Men föräldrarna vill inte flytta utan menar att man borde kunna bygga enklare modulbyggnader istället. Föräldrar vi talat med säger att man anser att man hela tiden blivit förda bakom ljuset av kommunen. Och oppositionspolitikern Anniola Nilsson från moderaterna menar att sättet ärendet skötts på eventuellt kan vara olaglig. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista