Inte mer pengar till hotad skola

Kyrkskolan i Västerljung i Trosa kommun kommer inte att få en högre skolpeng per elev än kommunens andra skolor som tidigare föreslagits, och pengar kommer därmed inte heller att sparas in på de andra skolorna i kommunen för att rädda Kyrkskolan.

Eftersom Kyrkskolan beräknats få ett underskott under året och 350 000 kronor enligt kommunen skulle behövas tillföras till skolan för att klara situationen så har det tidigare föreslagits att besparingar från andra skolor i kommunen skulle kunna bidra med de extra pengarna till Kyrkskolan; något som fått lärarförbundet och lärarnas Riksförbund att protestera.

Men nu kommer de här besparingsförslagen alltså inte att genomföras. Yvonne Wigh på Lärarförbundet i Sörmland säger att kommunen istället valt att skjuta de ekonomiska problemen på framtiden genom att inte fatta beslut om hur pengarna till Kyrkskolan ska fås.

Skolans hundraårsjubileum firas nu på söndag

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".