Dyrt miljöanpassa avloppsanläggningar

Det kan bli dyrt för fastighetsägarna när det nu är dags för fastigheterna runt Tandlaån och Kälbroåns avrinningsområde i Eskilstuna att byta ut sina gamla avloppsanläggningar till mer miljöanpassade lösningar. Prislappen beräknas hamna på 150 000 kronor.

Ja, Miljö och byggförvaltningen i Eskilstuna kommun lämnar inte husägarna som bor i området kring Tandlaån och Kålbroåns avrinningsområde något alternativ.

Inom tre år ska alla med avloppssystem äldre än 15 år bytt ut sina avloppsystem mot moderna och miljöanpassade, annars hotar ett vite på upp mot 150 000 kronor, och det är vad det beräknas kosta husägarna att byta ut sina avloppssystem.

Motivet, att få ett miljövänligare avloppsystem är det nog ingen som ifrågasätter,  säger Anders Johansson som är en av dom berörda fastighetsägarna men kostnaderna är höga och han tycker att tiden är knapp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista