Huggormsbiten anmäler förmodligen inte

Den kvinna som inte blev behandlad när hon åkte in till akuten på Kullbergska sjukhuset efter att ha blivit biten av en huggorm kommer förmodligen inte att anmäla sjukhuset för felbehandling. Det var i fredags som Fahrije Sherifi blev biten av en huggorm när hon var ute och gick i skogen.

Trots att sjukvården har som rutin att den som blir biten av en huggorm ska stanna kvar på observation, så skickades hon hem med rådet att hon skulle vila. Under helgen svullnade benet upp, men trots att hon ringde sjukvårdsupplysningen fick hon inte rådet att åka in till akuten förrän hon på eget initiativ åkte till vårdcentralen på måndagen.

Men trots att hon inte fick hjälp är familjen Sherifi tveksamma till att anmäla, de säger att de är oroliga för vad som ska hända om de anmäler. Varför de inte fick någon hjälp när de kom in, det vet de inte.

Reporter Annika Berge
annika.berge@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista