Triangelrånare dömd

Den 25-årige man som varit åtalad misstänkt för att ha rånat Konsum Triangeln i Eskilstuna två gånger i början av året dömdes idag till rättpsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Genom åren har Konsum Triangeln i Eskilstuna utsatts för flera rån, något som har varit mycket påfrestande för personalen. Men nu har alltså en 25-årig man dömts för två av rånen. Vid båda tillfällena ska han ha använt yxa som vapen, och han ska ha kommit över 10000 kronor. Mannen uppger att han valt butiken för att den låg nära hans bostad och för att han behövde pengar snabbt.  

Den dömde 25-åringen hade vid rånen fångats på bild av butikens övervakningskamera, och vid det första rånet kändes han också igen, trots sin rånarluva, av en av butikens kunder, som varit klasskamrat med mannen.  

Mannen döms också för att vid ett annat tillfälle hotat några bekanta med yxa, samt för innehav av narkotika. Han ska nu överlämnas till rättspsykiatrisk vård, och ska betala skadestånd till de anställda i butiken samt de han hotade. 25-årige man som varit åtalad misstänkt för att ha rånat Konsum Triangeln butiken i Eskilstuna två gånger i början av året dömdes idag till rättpsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.  

Han dömdes för bland annat rån, olaga hot och narkotika brott. Mannen ska också betala skadestånd på sammanlagt 80 000 kronor flera av de anställda vid konsumbutiken, samt till de personer han hotat. 

Genom åren har Konsum Triangeln i Eskilstuna utsatts för flera rån, något som har varit mycket påfrestande för personalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista