Fiasko för nya karmeror för hastighetsövervakning

Det saknas kameror för hastighetsövervakning på flera ställen i Sörmland. Det beror på att starten för de nya kamerorna för hastighetsövervakning är försenad, samtidigt som de gamla plockats ned på flera platser. Och enligt Dag Petterson, polisinspektör på trafikpolisen i Sörmland, är det osäkert när de nya kamerorna kommer att vara i drift.

– Vi har inte fått något exakt datum än, det står i dokumenten att de ska driftsättas så fort som möjligt, men det beror på det företaget som ska tillse att allt fungerar. Man får alltid räkna med att det tar tid när ny teknik tas i bruk, det räcker med att det blir en liten försening någonstans så blir det en kedjereaktion, säger Dag Petterson.  

Det företag som ska se till att de nya kamerorna för hastighetsövervakning kommer igång, har alltså inte hunnit göra det ännu här i Sörmland. Men, flera av de gamla kamerorna har tagits ned. När de nya kamerorna kan var i drift är alltså oklart, men Dag Pettersson tror inte att trafiksäkerheten påverkas av förseningen

– Skåpen finns ju där fortfarande, och det är ju det som ska ta ned medelhastigheten på de här sträckorna. Det är ju inte om det sitter kameror eller inte som är det väsentliga, utan att man ska ta det lugnt på de här sträckorna, menar han.

Pär Ivarsson
par.ivarsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista