Crump vann speedwayen i Eskilstuna

För andra året i rad vann Jason Crump, Australien, den svenska VM-deltävlingen i speedway i Eskilstuna. Ur svensk synvinkel blev tävlingen ett misslyckade och för Tony Rickardsson är vägen till ett sjunde VM-guld oändligt lång.

Jason Crump var inte snabbast i Eskilstuna förrän det verkligen gällde. I grundtävlingen fick han se sig besegrad två gånger, av Nicki Pedersen och Greg Hancock. I semifinalen var Pedersen före igen. Men när det verkligen gällde var Crump först.
-Det känns helt fantastiskt, sade han efter sin andra VM-delseger för året.

Tony Rickardsson hade en helt misslyckad kväll, han fick bara ihop fyra poäng och är nu 44 poäng efter Crump. Bäste svensk blev Andreas Jonsson, men han blev tveksamt utesluten ur sin semifinal.

För Smedernas engelsman Scott Nicolls blev denna den tredje omgången lite av en flop. Han kom inte till semifinal. Uppskattningsvis 10.000 personer var och tittade på tävlingarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista