Gymnasieskolan förändras igen

Gymnasieskolan ska förändras igen - tillbaka till gamla, beprövade metoder. De nuvarande kursbetygen som bara funnits i tolv år får ge vika för de gamla hederliga ämnesbetygen, och gymnasieexamen introduceras för att betygen ska bli mer internationellt gångbara.

Eskilstunas gymnasiechef Bo Karlsson anser att det är en förändring som betonar helhet, fördjupning och sammanhang. Om man får godkänt i nittio procent av kurserna och har fullföljt sin utbildning så kommer man att få en gymnasiexamen.

Bo Karlsson tror att de stora ekonomiska satsningarna på det individuella programmet kommer att innebära att fler elever kommer att klara av att få godkända betyg. Dessutom så inför man nu en gymnasial lärlingsutbildning, vilket han tror kan vara en skolform som passar många elever bättre och därför kommer att göra att fler blir godkända.

Annika Berge
annika.berge@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".