Strängnäs satsar på spårvagn

Strängnäs kommun vill satsa på spårvagn i samband med omvandlingen av P10 efter nedläggningen av regementet. Det är ett av förslagen i kommunens handlingsplan för de kommande 14 åren.

Nästa år planerar kommunen en särskild satsning på busstrafik mellan resecentrum och P10-området. Eftersom ambitionen är att utveckla P10-området till en ny stadsdel bör frågan om spårbunden trafik mellan järnvägen och P10, via centrum, omedelbart prövas, står det i handlinsplanen.

Kommunen anser att kommunikationerna är en viktig del för den framtida utvecklingen och tillväxten i kommunen.

Kommunen vill också ha dubbelspår på Svealandsbanan för att minska störningarna och förseningarna i trafiken - ett hett ämne som fått kommunens politiker och pendlare att rikta skarp kritik mot SJ och Banverket.  Dessutom vill kommunen i sin handlingsplan för de kommande 14 åren att man i samband med utbyggnaden av Svealandsbanan ser till att dt byggs stickspår in till viktig industri.

Arbetet med omvandlingen av gammal militär mark i Strängnäs pågår. Ett nytt äldreboende kan bli aktuellt att bygga där. Boende, handel, kontor och rekreation är andra delar som kan bli aktuella på regementsområdet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".