Historisk placering för Linda Heed

Landslagsryttarinnan Linda Heed från Västerljung blev historisk när hon blev trea med Columbus H i den krävande tävlingen Hamburg derby.
– Ingen kvinna har varit bland de tre bästa i Hamburg Derby på de senaste 36 åren, säger Linda Heed till TT.
Heed börjar bli lite av en derbyspecialist. I somras vann hon Falsterbo derby med samma häst - och nu nådde hon framgångar på vad som räknas som en av världens svåraste hoppbanor.

-Jag startade tidigt vilket kändes bra med tanke på att det regnat rätt häftigt och jag var lite orolig för underlaget. Men det höll hela klassen igenom, och i dag (söndag) var det uppehåll, sade Heed.

Hon klarade hela banan med bara ett nedslag, som kom på banans lättaste hinder.

-Men jag klarade planket efter banken, vilket jag är extra glad för, sade hon.

Från toppen på banken, en gräskulle med brant vinkel utför, ska hästarna ta sig ner för att därefter med ett galoppsprångs marginal hoppa över ett plank. Banan i Hamburg derby har sett likadan ut sedan 1920 med många naturhinder, bankar och häckar. Det är 25 språng på en lång bana. Hemmaryttaren Toni Hassmann vann tävlingen.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".