"Landstingsfrågorna långt från de yngre"

Av de politiker som kandiderar till valet till landstinget Sörmland i höst är det få som är under 30 år. Det berättade Sveriges Radio Sörmland tidigare idag. Gunvor G Eriksson, miljöpartiets gruppledare i landstinget, tror att landstingsfrågorna ligger längre bort ifrån vanligt folk, jämfört med kommunpolitiken. 

Det är lika många män och kvinnor bland de 398 kandidaterna som finns på partiernas listor inför valet till landstingsfullmäktige i Sörmland i höst. De flesta kandidater är mellan 30 och 65 år, men bara 28 är mellan 18 och 30 år. Gunvor G Eriksson, miljöpartiets gruppledare i landstinget säger att det är viktigt att de politiska partierna byter ut personer som varit med länge för att ge plats åt unga och att den negativa attityden till politiken, som Eriksson uppfattar det, måste förändras till något positivt, att det går att engagera sig och påverka samhällsutvecklingen. Det är också viktigt att de som sitter i fullmäktige, den högsta beslutande församlingen, speglar hur befolkningen ser ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".