Åtalad för att ha dödat kvinna inför sonen

En 47-årig man från Nyköping åtalades under fredagen misstänkt för att ha mördat en 33-årig kvinna i Brandkärr i Nyköping i april. Enligt åklagaren är det enda kända motivet att kvinnans sambo var skyldig den misstänkte 4 500 kr.

Den 47-årige mannen åtalades idag misstänks för att ha mördat den 33-åriga kvinnan i köket till en lägenhet inför ögonen på hennes 8-årige son. Enligt åklagaren avlossade mannen ett skott med ett handeldvapen - förmodligen en pistol, och kvinnan träffades i bröstet och avled. 

Mannen åtalas också för att ha hotat den 8-årige pojken med vapnet genom att sikta mot honom. 47-årigen är misstänkt för mord och grovt olaga hot.

Enligt åklagaren Anders Öjert var kvinnans sambo skyldig den åtalade mannen pengar, 4500 kronor av en total skuld som från början var 7000 kronor, och enligt åklagaren är det det enda kända motivet.

Den åtalade mannen nekar att han var i lägenheten. Han säger att han var på sitt jobb, en krog i närheten, hela kvällen. Någon teknisk bevisning finns inte, men omständigheter talar för att mannen kan ha varit på krogen och gått till lägenheten och skjutit kvinnan och sedan gått tillbaka till krogen igen.

Den 8-årige sonen har i polisförhör pekat ut gärningsmannen och berättat att han varit hemma hos honom tillsammans med sin pappa. Sonens berättelse för polisen och anhöriga pekar mot 47-åringen. Däremot har polisen inte hittat mordvapnet, men däremot en hylsa i köket där kvinnan mördades inför ögonen på sin son.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".