Karlsson vann i Wales

Golfaren Robert Karlsson från Katrineholm vann på söndagen Europatourtävlingen i Wales.
Totalt var det Robert Karlssons sjätte seger på Europatouren, vilket gör honom till den segerrikaste svensken tillsammans med Anders Forsbrand.

Efter tre sagolika dagar avslutade Robert Karlsson lite spänt Europatourtävlingen i Wales.

Men en 71-runda räckte ändå till seger för 36-åringen som blev drygt 3,3 miljoner kronor rikare.

Robert Karlsson hade sex slag till godo på jagande engelsmannen Paul Broadhurst inför avslutande rundan av Europatourtävlingen i golf i Wales under söndagen. En ledning som egentligen aldrig var i fara. Visserligen såg Karlsson ordentligt spänd ut när han gjorde en bogey på det tolfte hålet, hans fjärde för dagen, då var han bara tre slag före José-Filipe Lima. Men redan hålet efter lättade nerverna rejält. -När jag fick göra en birdie på 13:e släppte nervositeten, sade Robert Karlsson i segerintervjun på Viasat.

Han gjorde även birdie både på 15:e och 16:e hålet och var då nere på par för dagen. Ett under par hade räckt för att slå ett historiskt rekord, Ian Woosnams och David Llewellyns rekordrundor på totalt 258 slag efter 72 hål.

Men när segern var som gott bärgad orkade inte Katrineholmssonen hålla koncentrationen uppe. Han avslutade med två bogey och totalt två över par. Ett resultat som innebär 260 slag totalt - tre slag bättre än tvåan Broadhurst.

Däremot satt Karlsson rekord för lägsta resultat efter 36 och 54 hål. Och Karlsson var riktigt lättad och glad efter sin första seger på Europatouren sedan 2002. -Jag har spelat riktigt bra de senaste veckorna och mycket bättre än de tre första dagarna här kan jag inte spela, sade han.

Totalt var det Robert Karlssons sjätte seger på Europatouren, vilket gör honom till den segerrikaste svensken tillsammans med Anders Forsbrand. Segern tog honom också upp till nionde plats på Ryder Cup-rankingen, de tio första får automatiskt spela i september.

Det var över lag en bra tävling sett ur svenska ögon. Johan Sköld slutade på en fin delade femte plats efter totalt tio under par och Henrik Nyström kom på en delad sjunde plats, nio under par.

(tt)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".