Besvikelse efter Sveriges premiärmatch

Besvikelsen var stor bland fotbollsälskare på söndagen efter att Sverige på lördagen ”bara” spelade oavgjort mot det lag som beskrivs som det sämsta i VM i fotboll, Trinidad-Tobago. Media är inte nådig i sin kritik och rapporterade på söndagen om fiasko. Radiosporten jämförde till och med med Sveriges krismatch mot Costa Rica på 90-talet.

Eskilstunabor som Sveriges Radio Sörmland pratade med på söndagen var också besvikna och nämnde ”dåligt tempo” som en förklaring. ”Ibland går det bara inte att få in bollen”, ”bra match, men inte som man hoppades på”.

”De var så jävla kassa”, ”Jag tror inte de klarar gruppen”, ”Paraguay är en munsbit”, ”media överdriver”, ”In med Kim Källström från start, jag tror att det är han som ska göra det här”, ”Vad vet media egentligen. De som uttalar sig är misslyckade fotbollsspelare som är avundsjuka och inte får spela VM”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".