Lätt att få hjälp med att trimma mopeden

Det är lätt att få hjälp av handlarn om man vill trimma sin nyköpta moped, det visar en rundringning som SR Sörmland gjort. Enligt trafikpolisen i Sörmland så blir trimmade mopeder allt vanligare och det är en stor trafikfara.
Hos dom försäljare som SR Sörmland ringde till var det inga problem att få hjälp att trimma sin moped till hastigheter som är långt över det tillåtna. Både den nya snabbare Eu-mopeden och den vanliga oregistrerade mopeden går att trimma, vilket gör dom särskilt farliga för unga oerfarna förare, enligt polisen. Även gång och cykeltrafikanter utsätts för stora faror när mopeder åker i hög fart på gång och cykelbanor. Trafikpolisen i Sörmland, som noterat en kraftig ökning av olagliga mopedister under senare tid, ska nu öka kontrollen ytterligare. Jörgen Ingårda biträdande chef på trafikpolisen i Sörmland är upprörd över mopedhandlarnas agerande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".