47-åring skyldig till mord på Nyköpingsbo

Igår meddelade Nyköpings tingsrätt att den 47-årige man som stått åtalad för att ha mördat en 33-årig kvinna inför ögonen på hennes åttaårige son i Nyköping, är skyldig till dådet. Det var i april som mannen sköt den 32-åriga mamman till döds i hennes kök och sedan riktade vapnet mot den åttaårige pojken.

En rättspsykiatrisk undersökning som ska vara klar i mitten av juli kommer att avgöra om mannen ska dömas till fängelse eller vård. Resultatet från den kan också inverka på om 47-åringen fälls för mord eller dråp.

Enligt åklagaren ska motivet till dådet ha varit att mammans sambo var skyldig 47-åringen 4 500 kronor. När skulden inte betalades åkte mannen till familjen med ett vapen och sköt mamman. 47-åringen har under rättegången nekat till brott och hävdat att han inte befann sig i lägenheten den kväll som kvinnan dödades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".