Få alternativ till tryckimpregnerat virke

Tryckimpregnerat virke innehåller ämnen som är skadliga för miljön och hälsan. Men alternativen är få och byggvaruhusen är ofta ovilliga att ta in dom. Och många vet inte ens om att det finns andra alternativ. Mats Adler ska bygga en inglasad altan och för honom är det priset som avgör  valet av virke.

Ett alternativ kan vara lärkträ, men det är betydligt dyrare och svårt att få tag på. Kärnfuru och ek kan också vara bra alternativ, särskilt i lägen som är mindre utsatta.

Enligt Bertil Persson, platschef på Beijer bygg så har företaget provat att ha alternativ i sitt sortiment men inget av det säljer.

Byggvaruhuset ByggMax har inga alternativ alls i sitt sortiment, och det beror bara på låg efterfrågan, enligt Tibor Major, platschef på Byggmax , som inte heller anser att företaget har något ansvar att informera kunden om dom alternativ som kan finnas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".