SD vill in i debatten

Efter Sveriges Radio Sörmlands rapportering på måndagmorgonen om att flertalet partier i landstinget Sörmland inte vill vara med i en landstingsdebatt där Sverigedemokraterna också medverkar så har nu de flesta partierna ändrat sig. Men det parti som står fast vid sin ståndpunkt att inte debattera med Sverigedemokraterna är vänsterpartiet.

Förra valet så dominerades Sverigedemokrternas listor i Sörmland av personer med skulder hos kronofogden och förflutet i porrbranchen. I det här valet är kandidaterna rena, hävdar partiets sörmländske ordförande, Adam Marttinen.

En av kandidaterna på Sverigedemokraternas landstingslista, en företagare, är nolltaxerare - personen har inte betalat ett öre i inkomstskatt vare sig 2002, 2003, eller 2004.

Efter den här intervjun spelades in för publicering i Sveriges Radio Sörmland så har Adam Marttinen ändrats sig och trots att han dels är första namn på partiets landstingslista i Sörmland och ordförande i partiets Sörmlandsdistrikt så vill han inte att intervjun ska sändas eftersom han bara vill vara offentlig i sin hemkommun Eskilstuna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".