Kristeam ska hjälpa på Parken Zoo

Det är en mycket dämpad stämning bland personalen i Parken Zoo i Eskilstuna på onsdagen, dagen efter olyckan då en 23-årig sommarjobbare blev påkörd av berg- och dalbanetåget i åkattraktionen Jetstar. Personalen får krishjälp och åkattraktionen är stängd idag. Urban Wallin som är vd för Parken Zoo säger att man idag har kristeam på plats för att hjälpa personalen.

- Det är oerhört sorglig stämning idag. Personalen är oroliga och ledsna, säger vd:n Urban Wallin.

Den 23-årige man som på tisdagen blev påkörd av har under natten opererats vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Mannens har livshotande skall-, buk och bäckenskador, enligt de besked som sjukhuset gav på tisdagen.

Det var när 23-åringen sommarjobbade i parken och troligen plockade upp skäp från ett spår som han blev påkörd av tåget. Det är dock inte helt utrett hur olyckan gick till.

- Den här personen har jobbat hos oss i många år och är oerhört duktig och vet väl våra regler. Det förvånar oss mycket att han var inne i attraktionen när den var igång. Vi får titta vidare på vad som häönde och varför den personen var därinne när attraktionen var igång.

Enligt Urban Wallin får all personal en omfattande utbildning och får ett körtkort för att köra attraktionen.

- Det hade också vederbörande. Vid introduktionen går man igenom ett säkerhetsprogram där det framgår att man inte ska vara inne i attraktionen när den är igång.

Parken har anmält olyckan till Arbetsmiljöverket. Urban Wallin, vd för Parken Zoo säger att det är för tidigt att säga om några rutiner och regler behöver ändras med anledning av olyckan.

Fredrik Blomberg
fredrik.blomberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".