1 av 2
2 av 2

Dramatisk radhusbrand i Trosa

Den radhusbrand som härjat i Trosa under fredagseftermiddagen var vid 16.30-tiden släckt. Eftersläckning pågick efter detta på platsen. Tre ambulanser ryckte ut till platsen, men ingen skadad har påträffats och bara en ambulans finns kvar på platsen. Räddningstjänsten samlade efter branden de boende i radhuslängan på brandstationen i Trosa.

Branden spred sig mycket snabbt, men det är fortfarande okänt vad som har orsakat den. Det finns inga uppgifter om någon har skadats i branden. Orsaken till branden är ännu inte känd.

Trosas kommunchef Johan Sandlund säger till TT att kommunen har aktiverat sin Posom-grupp som ska hjälpa dem som behöver. Posom står för psykiskt och socialt omhändertagande. Det kommunala bostadsbolaget Trobo arbetar intensivt med att hitta evakueringslägenheter till de drabbade.

Pia Knutsson bor i kvarteret intill den övertända radhuslängan och såg branden själv, då hon åkte hem från jobbet för att se till sina katter.
-Det var fullt med folk utanför. De försökte rädda så mycket de hann ur lägenheterna som inte hade börjat brinna än, säger hon till TT.
-Det var nästan helt övertänt och det rök väldigt mycket nedåt hamnen, blåsten ligger på åt det hållet.

Torbjörn Hästbacka bor i närheten av de hus som brunnit bar när branden rasade ut en del av familjens tillhörigheter från huset.

Brandbilar från fyra olika brandkårer fanns på plats för att bekämpar den våldsamma branden. De kom från Trosa, Gnesta, Nyköping och Södertörn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".