Misstänkt jäv inom Nyköpings kommun

En obebyggd och strandskyddad tomt i Nyköpings kommun har skövlats av kommunens egen tjänsteman. Kommunen har valt att blunda för skadegörelsen som nu är polisanmäld. Det menar en nyköpingsbo som nu anmält det hela till Justitieombudsmannen, JO.

På JO har en utredning kring det hela nu startats mot Nyköpings kommuns Bo och Bygga-enhet. Det är nämligen de som enligt anmälaren borde ha stoppat skadegörelsen och det är även där tomtägaren jobbar. Jäv, menar anmälaren.

Anmälaren menar att strandskogen på tomten skövlats och vattnet muddrats för att ägaren ska få en lyxig sjötomt och kunna höja fastighetsvärdet på den med flera hundra procent. Enligt honom polisanmälde länsstyrelen det hela redan 2004 och försökte då få kommunen att gör något åt situationen, men de ska ha struntat i det hela på grund av jäv och förstörelsen kunnat fortsätta. JO begär nu ett yttrande från kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".