Kvinna som skadades av blixten mår bra

En kvinna från Mariefred som skadades i samband med Riddarspelen i Mariefred i går eftermiddag mår efter omständigheterna bra, det säger en av arrangörerna bakom spelen. En 51 årig man från Gotland som medverkade i spelen avled efter att ha träffats av ett åsknedslag.

Det var vid femtiden under söndagseftermiddagen som blixten slog ned och träffade en 51 årig man från Gotland så illa att han dog. En kvinna som kommer från Mariefred skadades också och fördes till Mälarsjukhuset för vård. Hennes skador var dock inte livshotande.

Det i samband med att dagens sista föreställning av tornespelet slutat, som det började åska och regna kraftigt över Mariefred. Både den publik som fanns kvar och de medverkande sökte då skydd under tälten. Vid ett uppehåll ovädret lämnade den sista publiken området och det var efter det som den 51 åriga mannen skulle plocka ihop sin utrustning som olyckan inträffade. Mannen fördes till Sjukhus i Södertälje men, enligt uppgift, dog mannen omedelbart när han träffades av blixten.

Enligt Yngve Sundström som arrangerat spelen sedan 1994 chockades flera personer och fick föras till sjukhus för vård. Det är nu osäkert om spelen kommer att få en fortsättning, Enligt Yngve Sundström kommer man ta ställning till det först senare.

Rporter Magnus Johansson
magnus.k.johansson@sr.se