Nyköpingsbo hjälte i pistoldrama

78 sörmlänningar hade under måndagen evakuerats från Libanon. Marie Agobian är en av de Nyköpingsbor som nu är hemma i Sverige igen med sina två barn och hon var även den person som var med och avväpnade en man som vid väntan på hemfärden pistolhotade flera köande.

- Alla var rädda för att inte komma iväg, därför blev det kaos. Det var några som försökte tränga sig före kön och blev det bråk. Då drog en man fram en pistol.

Marie Agobian slog då pistolen ur handen på mannen som stod intill henne. Hon är precis som många andra hemvändare nu orolig för Libanons framtid säger hon. Förut hade hon funderingar på att flytta tillbaks, men nu ser det omöjligt ut säger hon.

Sammanlagt har cirka 7 000 svenska evakuerats enligt uppgift från UD under måndagen. I Södermanlands län samarbetar länsstyrelsen, landstinget, samtliga kommuner och polisen för att underlätta hemkomsten för de sörmlänningar som evakuerats. Närmare 30 av de hemkomna Sörmläningarna är bosatta i Eskilstuna och drygt 40 i Nyköping.

Reporter Magnus Johansson
magnus.k.johansson