Manifestation för fred i Libanon

På lördag hålls en manifestation för fred i Libanon i Nyköping. Det är Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Islamiska kulturcentret i nyköping som står bakom. Zeinab Rabah är en av dom som ska tala på manifestationen.

Zeinab Rabah har libanesisk ursprung, hon ska tala på manifestationen i Nyköping för att få folk att inse vad som faktisk händer i det land hon en dag drömmer om att kunna återvända till. Förutom Zeinab Rabah så kommer även vänterpartiets riksdagskvinna Elina Linna och socialdemokraten och författaren Ulf Göran Widqvist att tala.

Zeinab Rabahs vardag består just nu i att hålla sig uppdaterad i vad som händer i Libanon- arabisk TV står på i hemmet dygnet runt- och hon tycker att det är skillnad på vad som visas där och vad vi får se och höra i dom korta reportagen som sänds i Svensk media.

Maria Rensfelt springer trappa upp och trappa ner i den 30-gradiga värmen och lägger ner flygblad i postlådorna i Stenkulla, ett bostadområde i Nyköping. Hon är socialdemokrat och menar att lördagens manifestation vill sätta situationen i Libanon på kartan.