K-märkt café förstörs av klotter

Det K-märkta Caféet i Rothoffsparken som drivs av socialpsykiatrin i Eskilstuna blir nedklottrat ungefär en gång i månaden. Och nu oroar sig personalen för vad som händer med fasaden som måste saneras gång efter gång.

Klotter är något som ständigt syns på byggnader och annat. Men det är inte bara på grå husväggar och i tunnlar som klottret förekommer. Också K-märkta hus blir nedklottrade.

Ullrika Pettersson arbetar på ett K-märkt café som drivs av socialpsykiatrin i Rothoffsparken i Eskilstuna, ett hus som ofta drabbas av klotter.

- Alla som jobbar här i villan är ju väldigt måna om att vårda huset eftersom det är väldigt vackert. Så det är klart att det är jättetråkigt varje gång det händer. Det känns väldigt onödigt, utbrister Ulrika Pettersson.

Vad innebär det här för er?

- Vi är naturligtvis oroliga för huset fasad som hela tiden måste saneras. Och vi undrar förstås vad det här kommer att leda till i framtiden om det kommer att fortsätta så här.

Ungefär en gång i månaden möts de som arbetar i caféet av nytt klotter på husfasaden och verandagolvet.

Tomas Bergkvist hos polisens ungdomsgrupp säger att det är mycket klotter i Eskilstuna men att de har kommit fram till många bra sätt att motarbeta klottret. Han säger också att det är lätt att anmäla klotter och uppmanar folk att ta kort om de ser något.

Ullrika Pettersson och de som arbetar i caféet är rätt trötta på att se klottret när de kommer till jobbet.

- Ge fan i vårt hus rent ut sagt. Så känner vi, säger Ullrika Pettersson.