Frälsningsarmén avlossar salva mot kommunen

Frälsningsarmén i Eskilstuna menar att kommunen är för generös med att ge krogar rätt att servera alkohol, vilket bidrar till vad organisationen kallar ett ”kopiöst” supande på Eskilstunas krogar. Men ansvarig kommunpolitiker slår ifrån sig och tycker att krogarna sköter sig bra.

Frälsningsarmén i Eskilstuna har fått yttra sig över Eskilstuna kommuns drogpolitiska handlingsprogram och  drar sig inte för att skjuta skarpt mot kommunens hantering av krogarnas utskänkningstillstånd.

Frälsningsarmén vill se färre tillstånd och en bredare debatt om alkoholpolitiken i kommunen.  

Men Ann-Sofie Bornemar, socialdemokrat och ordförande i arbetsmarknad och familjenämnden i Eskilstuna, tillbakavisar kritiken.

- Vi har inte fler tillstånd idag än vi hade för sju, åtta år sedan, så jag vill inte säga att vi är särskilt generösa, säger Ann-Sofie Bornemar.

- Vi har en bra tillsyn över krogarna tillsammans med polis och skattemyndighet. Vi gör tillslag på fredagskvällar när det är mycket folk på krogen och det är bara små anmärkningar som kommit in, fortsätter hon.

Ann-Sofie Bornemar menar att krogarna i Eskilstuna sköter sig ganska bra.

- Människor dricker innan de går på krogen. De tar en öl och då slår det till. Det kan inte vi styra över, konstaterar hon.