"Fördel med alkoholtillstånd"

I helgen är den omdiskuterade Kuggnäsfestivalen i Nyköping. Till skillnad från tidigare år har festivalen fått nu utskänkningstillstånd och kommer att servera alkohol.

Detta sätter högre krav på arrangörer och ordningsvakter kommer att finnas på plats. Men Carl-Jan Ekberg, biträdande närpolischef i Nyköping tror inte att det kommer att bli stökigare än andra år.

Polisen kommer inte ha en större styrka, utan kommer att ha samma antal poliser som dessutom bevakar Karnevalen i Nyköping.

Kuggnäsfestivalen, som tidigare år har dragit en del folk med högerextrema åsikter till sig, förväntas bli lite mindre i år. Det stora dragplåstret Ultima Thule som kom förra året, spelar inte år och arrangören uppskattar att det kommer mellan 500-1000 besökare. Att de nu har fått tillstånd att servera alkohol tror Carl-Jan Ekberg kommer underlätta i polisens arbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".