Göran Persson ifrågasätter Nyköpings inblandning i Ryanair-annons

Nu vill statsminister Göran Persson och tidigare utrikesministern Laila Freivalds veta varför Nyköpings kommun satt sin logga på en annons för flygbolaget Ryan air. En annons som de menar är olaglig.

Göran Persson och Laila Freivalds har tidigare stämt flygbolaget Ryan air för att bolaget använt deras bild i annonsen utan tillstånd.

Annonsen publicerades i aftonbladet i slutet av februari och innehöll en bild på Göran Persson och Laila Freivalds med bildtexten ”Dags att fly landet?”

I det nedre högre hörnet av annonsen fanns också Nyköpings kommuns logotyp. Kommunen har ett avtal med Ryan air om att deras logga ska finnas med i alla flygbolagets annonser i Sverige. Men just i det här fallet hade kommun nog helst sett att loggan inte funnits med. 

Kommunstyrelsens socialdemokratiska ordförande i Nyköping Göran Forsberg har idag skrivit ett svar till Göran Perssons och Laila Freivalds advokat. 

Där han säger att kommunen inte kände till annonsen i förväg och att de, så här i efterhand, inte heller ställer sig bakom innehållet.

Göran Forsberg säger till Radio Sörmland, att det inte ingår i avtalet med Ryan air att Nyköping ska förhandsgodkänna annonserna från flygbolaget.

Och det är inget han ångrar även om just den här annonsen blev mindre bra.

Han menar att det skulle vara praktiskt omöjligt för kommunen att förhandsgodkänna alla annonser från Ryan air och kommunen har inga planer på att göra det i framtiden heller.