S vägrar att debattera kommundelning

I höst ska Eskilstunaborna rösta om Torshälla ska bli en egen kommun. Men Torshällas hetaste fråga behöver inte debatteras, säger socialdemokraterna i staden. Därför tackade de nej till en debatt med motståndarsidans Torshälla stads vänner.

Folke Gustavsson är sekreterare i Torshälla stads vänner och han säger sig veta att Torshällaborna vill debattera kommundelningen.

- Det finns ett stort intresse i Torhälla, man får frågor dagligen: Hur går det? Hur blir det? Varför händer ingenting?

Enligt Folke Gustavsson var det en stor besvikelse för Torshälla stads vänner att socialdemokraterna inte ställer upp på en debatt.

- Vi har tolkat det som att det är brist på argument som gör att man inte ställer upp, berättar Folke Gustavsson.

Det var i juni som Torshälla stads vänner skickade in sin förfrågan till motståndarsidan. Men det blev ett blankt nej som svar. Socialdemokraterna tycker inte att folkomröstningen ska debatteras, istället hoppas partiet att Torshällaborna kommer till deras valstuga. Någon duell i framtiden mot Torshälla stads vänner är det inte tal om. Och Roland Gustavsson, ledamot i Torshälla stads nämnd menar att det främst beror på att intresset är väldigt svalt hos stadsborna.

- Vi pratade om hur många som skulle komma och vi trodde inte att det skulle bli så himla många, säger Roland Gustavsson.

Men flera Torshällabor som Radio Sörmland träffat skulle vilja lyssna på en debatt.

- Ja, det vill man ju göra. Det är ju bra att veta vad som händer, säger Martin Feldt som bor i Torshälla.