Bemötandet viktigt

Vi har tidigare berättat att många som ska ta körkort upplever att trafikinspektörens bemötande har inverkan på hur bra man hanterar sin uppkörning. Tom Ramstedt, som är direktör vid Vägvergkets förarenhet i Borlänge, säger att  bemötandet från trafikinspektören är viktig för elevens prestation och att man på Vägverket därför arbetar aktivt för att alla ska få samma bemötande.

Skillnaderna mellan olika orter i Sverige är stor när det gäller hur många som på första försöket klarar sin uppkörning och på Vägverket vet man inte vad skillnaderna beror på men Tom Ramstedt, direktör vid förarenheten på Vägverket i Borlänge tror främst att det handlar om tradition. Han menar att på mindre orter så får eleven inte testa sina kunskaper i storstadstrafik. Något som i sig är en säkerhetsrisk om det är så att eleven kommer från en större stad för att lättare få sitt körkort på en mindre ort, menar Tom Ramstedt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".