Storsmugglare gripen i Eskilstuna

Polisen i Eskilstuna grep under helgen en storlangare som under en tid sålt stora mängder alkohol till ungdomar från sin bil vid en parkeringsplats i centrala Eskilstuna. Under spaning kunde polisen tydligt se hur ungdomar kom fram till mannens bil och hur mannen sålde öl till ungdomarna, som var i 15-årsåldern. Polisen gjorde också fynd som tyder på att mannen har ett stort kontaktnät och langat alkohol till ungdomar sedan en tid tillbaka.

Ungdomarnas alkohol förverkades av poliserna på plats, föräldrarna underrättades och därefter gjordes husrannsakan i mannens lägenhet som var belägen i närheten av parkeringsplatsen där mannen hade bilen uppställd.

Mannen greps och fördes till polishuset för förhör. I samband med husrannsakan beslagtogs över 620 burkar starköl och flera literflaskor med sprit. Polisen gjorde också fynd som tyder på att mannen har ett stort kontaktnät och har varit verksam som langare av alkohol till ungdomar sedan en tid tillbaka.

- Alkoholen för med sig andra efterverkningar än bara bakfylla för ungdomar idag, Berusade ungdomar löper mycket större risk att drabbas av till exempel våldsbrott än nyktra ungdomar. Föräldrar till ungdomar som är ute på helgnätterna måste skaffa sig bättre koll på sina barn och deras alkoholvanor. Langaren som greps är inte den ende i stan och polisen välkomnar alltid tips om otillåten alkoholförsäljning, säger Thomas Bergqvist, utredare på polisens ungdomsgrupp.

Reporter Per Thyrén
per.thyren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".